Ho(o)p doet leven

In Opwijk werd zondag de brochure Ho(o)p doet Leven voorgesteld. Aanleiding was de Babbel- en Knabbeltocht die plaats vond onder een stralend herfstzonnetje. De fraaie brochure werd samengesteld door Patrick De Smedt (OCMW-voorzitter) en Willy Segers (gemeenteraadslid), de initiatiefnemers van het Opwijkse hopveld (2011) op de Molenkouter tussen De Klei en Droeshout.

De fraaie brochure doet het ‘hopverleden’ van Opwijk en de aangrenzende gemeentes Aalst, Affligem en Asse uit de doeken. ‘Geschreven uit liefde voor de hop en de hopboeren,’ zei Patrick De Smedt in zijn toespraak. De brochure zal verdeeld worden in Opwijk (toeristisch infopunt) en de aangrenzende gemeentes.

Ondertussen werden de hopranken op het Opwijkse hopveld (met 400 hopplanten) gerooid en kon iedereen die dat wou wat hopbelletjes mee naar huis nemen. Ook de mobiele fruitpers was van de partij en honderden kilo’s appels werden omgezet in heerlijk appelsap.IMG_9769

Het hopveld zelf is ondertussen uitgegroeid tot een kleine toeristische attractie met een picknicktafel, een fietsenstalling en drie infoborden over de hopteelt. In de brochure kan je o.m. een recept vinden voor het bereiden van hoppescheuten, een delicatesse die door velen naar waarde wordt geschat.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...