Electrabel en ILvA openen tankstation op aardgas in Erembodegem

Electrabel en afvalintercommunale ILvA namen deze ochtend het nieuwe aardgastankstation CNG-ELVA in gebruik.

Het nieuwe station met gecomprimeerd aardgas (CNG) bevindt zich op de terreinen van ILvA in de industriezone van Erembodegem, vlakbij de afrit Aalst van de E40.

Ook ILvA zal er haar dienstvoertuigen voltanken met CNG. Het station is eveneens toegankelijk voor het grote publiek.

Dit project past binnen het engagement van de twee partners om het gebruik van milieuvriendelijke technologieën en groene mobiliteit te stimuleren.

ILvA koos resoluut voor een milieuvriendelijkere mobiliteit en integreerde al een vrachtwagen en een bestelwagen die op aardgas rijden in zijn vloot.

Daarnaast zijn 4 huisvuilwagens die op aardgas rijden besteld en is de aankoop van 10 andere vrachtwagens voor inzameling gepland.

ILvA wordt de eerste klant van het nieuwe tankstation. Dankzij deze investeringen, zullen er bij ILvA jaarlijks gemiddeld 250.000 kilometer op CNG gereden worden.

Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van schadelijke uitlaatgassen.

Electrabel baat momenteel 3 andere CNG-stations uit, in Brugge, Berchem en Mechelen, die alle toegankelijk zijn voor het grote publiek.

In Europa zijn gemotoriseerde verplaatsingen goed voor 18 procent van de uitstoot aan broeikasgassen.

Het voordeel van aardgasvoertuigen is dat ze, net als elektrische wagens, minder fijnstof uitstoten en minder lawaai maken.

De ontwikkeling van aardgasstations in België zijn een voorwaarde voor de verdere ontwikkeling van deze milieuvriendelijke transportoplossing.

Een tank van 20 kg aardgas heeft een rijbereik van ongeveer 400 km. De kost hiervoor is ongeveer 20 euro, wat neerkomt op 0,05 euro per km.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...