Korte Kunststraat in Krooncenter Aalst

Met een kunstproject willen de leerlingen van de school voor buitengewoon onderwijs De Horizon in Aalst het mistroostige Krooncenter in Aalst nieuw leven inblazen. Ze zullen de uitstalramen beschilderen en er zelfgemaakte kunst tentoonstellen.

Met een jaarlijkse doorstroming van 100.000 bezoekers die via het Krooncenter naar de Kroonparking wandelen, zou de winkelgalerij een goudmijn kunnen zijn. Sinds haar oprichting in 1980 heeft het winkel- en kantorencomplex in de Korte Zoutstraat echter nooit het beoogde succes kunnen halen.

Misschien komt daar binnenkort toch verandering in, dankzij een samenwerking tussen het Instituut voor Buitengewoon Onderwijs De Horizon, kunstenaar André Van Schuylenbergh, schepen Ann Van de Steen (SD&P) en Filip Bonny, eigenaar van twee panden in het center.

‘Onze leerlingen lieten zich het voorbije jaar inspireren door het werk van André’, vertelt ergotherapeute Nes Fortuin van De Horizon. ‘Na een bezoek aan Andrés atelier begonnen ze zelf maskers in papier-maché te knutselen. Daarop volgden schilderijen, kommetjes en borden in alle kleuren. In beelden kunnen ze zich soms beter uitdrukken dan woorden. In die zin was het ontroerend om te zien hoe de leerlingen openbloeiden bij het creëren van hun eigen kunstwerkjes.’

Al dat moois krijgt een plaats in het Krooncenter. Onder begeleiding van Van Schuylenbergh zullen de scholieren ook de uitstalramen van de winkelpanden beschilderen, tot 23 januari.

‘Ik stel mijn panden met veel plezier ter beschikking. Dit positief project past perfect in onze toekomstplannen met het Krooncenter’, zegt Filip Bonny, ook beheerder van de aanpalende Kroonparking.

‘Alle eigenaars zijn het er over eens dat er modernisering hoognodig is. Vanaf 13 februari komen er vier panden in het Krooncenter vrij waar nu nog gerechtsdeurwaarder Paul Vandemeulebroecke zit.’

‘Als er geen kandidaat-kopers opdagen, ben ik alvast zeer geïnteresseerd. De ruimtes lenen zich perfect voor kleine detailhandel, zoals een bloemenzaak. Ik verhuur aan lage prijzen, rond de 500 euro. Goed draaiende winkels trekken veel klanten aan, die zich in de Kroonparking parkeren. Win-win voor iedereen.’

Het kunstproject van De Horizon wordt feestelijk geopend op vrijdag 23 januari 2015 om 19 uur. De werken worden er ook verkocht en de opbrengst keert terug naar de creatieve ateliers.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...