Vier weekends werkzaamheden op spoorlijn 50A

In het weekend van 21-22 maart wordt het treinverkeer onderbroken op de hoofdspoorlijn 50A tussen Denderleeuw en Gent-Sint-Pieters.

Ook tijdens de weekends van 28-29 maart, 11-12 en 18-19 april plant Infrabel onderhouds- en vernieuwingswerkzaamheden op deze spoorlijn.

Het treinverkeer wordt telkens lokaal omgeleid wat zorgt voor een extra reistijd van ongeveer 15 minuten.

Infrabel wil tijdens zulke lijnonderbrekingen zoveel mogelijk infrastructuurwerken combineren. Zo vervangt de Belgische infrastructuurbeheerder in de omgeving van Melle met een spoorkraan bepaalde dwarsliggers ter hoogte van de Ringvaartbrug en worden er grachten naast het spoor gereinigd.

De technische ploegen voeren er ook las- en slijpwerken uit aan verscheidene wissels. Tegelijk vernieuwt TUC RAIL, het studiebureau van Infrabel, met een speciale werktrein de bovenleiding tussen Ternat en Nieuwerkerken (Aalst).

In die zone van +/- 10 km worden er onder andere ook nieuwe bovenleidingspalen geplaatst.

Aangepaste treindienst

Van zaterdagochtend 21 maart om 0.30 uur tot maandagochtend 23 maart om 4.30 uur wordt het treinverkeer lokaal omgeleid tussen Denderleeuw en Gent-Sint-Pieters.

Dit gebeurt via de spoorlijn 50 die parallel loopt met de hoofdspoorlijn 50A. De reizigers moeten in beide richtingen (zowel richting Gent/Kust als richting Brussel) rekening houden met een verlengde reistijd van ongeveer 15 minuten.

De treinen tussen Gent-Sint-Pieters en de luchthaven worden beperkt in Brussel-Zuid. In Gent-SintPieters kunnen de betrokken reizigers gebruik maken van de verbinding Oostende – Eupen om in BrusselZuid dan over te stappen op de treinen naar de luchthaven.

Meer info over de aangepaste treindienstregeling vindt u op www.nmbs.be.

Maandagochtend zal het treinverkeer op de spoorlijn Brussel – Gent – Kust opnieuw normaal verlopen.

Tijdens de drie andere werkweekends (28-29 maart, 11-12 en 18-19 april) zal de treindienst eveneens worden aangepast.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...