Extra busaanbod rond Brussel op 1 september

De Lijn Vlaams-Brabant pas per 1 september haar aanbod aan op 6 buslijnen. Er komen extra ritten bij op lijnen 214, 245, 460 en 461.

Lijn 246 (Brussel-Wemmel) verdwijnt maar reizigers kunnen lijn 245 of schoolbus 532 als alternatief gebruiken. Bovendien komt er 1 nieuwe schoolbus 543 bij die zal rijden tussen Merchtem en Wemmel, campus.

Vanaf 1 september komen er ritten bij op volgende buslijnen:

  • Lijn 214 Brussel-Asse-Aalst
  • Lijn 245 Brussel-Wemmel-Dendermonde
  • Lijn 460 Brussel-Londerzeel-Boom
  • Lijn 461 Brussel-Willebroek-Boom

Reizigers van deze lijnen raadplegen best de nieuwe dienstregeling via de routeplanner op de website www.delijn.be om te ontdekken op welke momenten de bijkomende ritten precies vertrekken.

Scholieren die vorig schooljaar gebruik maakten van belbus 748 (Opwijk-Merchtem-Wemmel), kunnen voortaan op deze nieuwe schoolbus 543 stappen.

De bus vertrekt elke schooldag om 7.53 uur aan Merchtem varkensmarkt naar Wemmel, Campus. De terugrit is voorzien om 16.31 uur, op woensdag is dat om 12.10 uur.

Lijn 246 Brussel-Wemmel rijdt niet meer vanaf 1 september. De reizigers kunnen als alternatief lijn 245 Brussel-Wemmel-Dendermonde nemen.

Specifiek voor de scholieren die gebruik maken van lijn 246, is er schoolbus 532. Deze bus vertrekt om 8.00 u aan Brussel Noord en brengt de jongeren naar de campus in Wemmel.

‘Het nieuwe aanbod biedt een antwoord op de enorme vraag naar openbaar vervoer op enkele sterke assen in de Brusselse regio’, zegt Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant.

‘Tijdens de spits is de vraag naar openbaar vervoer soms groter dan wat we vandaag aanbieden. Dit leidt tot overvolle bussen en gaat natuurlijk ten koste van het comfort van onze klanten en de aantrekkelijkheid van ons aanbod. Als we in de toekomst onze reizigers tevreden willen houden en als we nog nieuwe mensen op onze bussen willen verwelkomen, moeten we actie ondernemen.’

Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen verwijst de vervoermaatschappij naar www.delijn.be/aanpassingen.

De nieuwe lijnfolders zijn vanaf eind augustus gratis verkrijgbaar (lijnwinkels, in de voertuigen, aanvragen via website).

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...