Subsidies voor fietspad in Bredestraat

De stad Aalst krijgt van de provincie Oost-Vlaanderen subsidies voor de aanleg van een fietspad in de Bredestraat.

“Ons dossier werd goedgekeurd”, zegt schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P) met enige fierheid. “Onze diensten hebben er hard aan gewerkt en we krijgen nu ongeveer 600.000 EUR om ons te steunen bij de realisatie van dit project.”

Het oorspronkelijke plan voor de aanleg van een fietspad dateert van september 2010.

“Toen keurde de gemeenteraad een rijweg van 6 m met fietspaden van 1,5 m aan beide zijden over het hele traject goed”, legt schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen uit. “Het Vlaams Gewest weigerde onze plannen echter goed te keuren voor subsidie. We hebben alles dan herwerkt want het traject Bredestraat past immers in het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk en dat is voor 80% subsidieerbaar.”

De werken worden nu ingedeeld in twee projecten. Tijdens het eerste project wordt het gedeelte van de Bredestraat tussen Lion d’Or tot aan het Wijngaardveld aangepakt.

Er komt aan beide zijden van de straat een fietspad van 1,5 meter breed. De voetpaden zullen 1 tot 1,5 meter breed worden. Het tweede project gaat over de heraanleg van de Bredestraat van het Heilig Hart tot aan de Lion d’Or, waar de stad kiest voor gemengd verkeer, en de Landbouwerstraat. Hier worden ook de rioleringen vernieuwd.

Het eerste deel van de werken start in het voorjaar 2016. De werken in het begin van de Bredestraat en de Landbouwerstraat zijn voorzien in het voorjaar van 2017.

“Na de heraanleg van de Grote Baan, voorzien in 2017 , moet de Bredestraat een mooie en veilige fietsverbinding vormen tussen Aalst over Herdersem tot Wieze”, besluit schepen Casaer.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...