Fietstunnel Merestraat zal eerst klaar zijn

Deze week is Synductis in Aalst gestart met nutswerken ter hoogte van de N9 en de R41. De aannemer werkt ruim één maand op de N9 richting centrum.

Verkeer langs de werf blijft in beide richtingen mogelijk. Enkel afslaan van de N9 (kant centrum) naar de Siesegemlaan (R41) richting E40 is niet mogelijk. Parkeren wordt tijdelijk onmogelijk aan één kant tussen het kruispunt met Boudewijnlaan/N9 en de Kriekenlaan.

Eind november gaat de Boudewijnlaan tussen Biekorfstraat en Raffelgemstraat nog twee nachten (24 en 25/11) dicht voor nutswerken onder de R41. Ondertussen schieten de werken aan de Merestraat ook goed op. Daar is al de bouwput te zien voor de fietstunnel die er wordt gegraven.

Het kruispunt van de Siesegemlaan met de Merestraat schuift op, zo’n honderdtal meter in de richting van de E40. Zo merkt het verkeer dat uit de tunnel komt tijdig de verkeerslichten op. Bestuurders zullen voortaan vlotter kunnen doorrijden, want de verkeerslichten van de Merestraat en de Kwalestraat worden op elkaar afgestemd (groene golf).

Twee fietstunnels onder het kruispunt zorgen voor een veilige oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Fietsers die langs de Siesegemlaan rijden, kunnen aan het kruispunt verder rijden op de nieuwe fietspaden langs het ASZ. Zo rijden ze veilig naar de Aalsterse binnenstad.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...