Nog meer bijgestelde verkeerslichten op Ring Aalst

Het Agentschap Wegen en Verkeer reageert voorzichtig positief op de recent bijgestelde verkeerslichten op de Aalsterse ring. Deze week werden aan twee kruispunten de verkeerslichten bijgesteld.

Uit de eerste analyse verloopt daardoor het verkeer effectief vlotter. Daarom stelt het Agentschap nu ook de verkeerslichten aan het kruispunt De Gheeststraat, de Alfred Nichelsstraat en De Vilanderstraat bij (ter hoogte van Tereos, het vroegere Amylum). Datis van oudsher een moeilijke verkeersknoop.

Het Agentschap maakt zich sterk dat ook hier het verkeer vlotter kan. Er is nog wat marge op dit drukke kruispunt nadat eerder al de linksafslagstrook, komende van de Parklaan, verlengd werd. Het verkeer kan daardoor vlotter naar de De Burchtstraat rijden. En dat geeft het Agentschap dan weer de mogelijkheid om de verkeerslichten bij te stellen om het verkeer ook op de andere takken vlotter te krijgen.

De grote test komt er volgende week, wanneer de scholen opnieuw open zijn. Traditioneel is het dan veel drukker op de Aalsterse wegen. Of de verkeerslichten ook dan de verwachtingen kunnen inlossen, voor alle weggebruikers, zal nog moeten blijken.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...