Stadsbestuur Aalst is niet lief tegen moslims

Groen Aalst roept op tot een meer constructieve houding van het stadsbestuur en respectvol woordgebruik ten aanzien van de Moslimgemeenschap.

In het kader van een debat op de gemeenteraad én een artikel in de pers over het voorkomen van het probleem van radicalisering heeft het stadsbestuur onnodig kwetsende uitspraken gedaan en een kans gemist om mensen te verbinden, vindt Groen.

“Op de herdenking in Aalst begin dit jaar rond Charlie Hebdo én vorige zondag op het Vredeplein ter nagedachtenis van de slachtoffers van terrorisme in Parijs waren er vertegenwoordigers van de Turkse en Marokkaanse moskee in Aalst”, aldus Paul Nijs.

“In klare taal en perfect Nederlands hebben zij het radicalisme en terrorisme veroordeeld. Zij reikten de hand om mee te werken aan een vreedzaam klimaat in Aalst. Amper een paar dagen later werd die uitgestoken hand afgewezen en geridiculiseerd. De burgemeester had het over imams als een rondreizend volkstheater en de schepen van Inburgering had het over “pendel-imams” vanuit Brussel. Geen enkel positief woord over de positieve houding van de vertegenwoordigers van lokale moskeeën maar wel beledigende woorden over imams.”

Groen roept de schepen van inburgering op om de samenstelling en de werking van het Stedelijk Integratie- en Inburgeringsplatform te herzien.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...