Nieuw verkeersregime in Arbeidstraat

Schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P) en schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (SD&P) hebben samen met de bewoners van de Arbeidstraat het nieuwe verkeersregime in de straat onder de aandacht gebracht.

“Voortaan is er in de Arbeidstraat eenrichtingsverkeer volgens een lussensysteem”, zegt schepen Casaer (SD&P). “Dit zal een gunstig effect hebben op de verkeersveiligheid en de leefbaarheid.”

Door sluipverkeer nam de verkeersonveiligheid in de Arbeidstraat toe. “Op basis van een inspraakmoment op 6 juli en het indienen van reactieformulieren bleek dat het voorstel voor eenrichtingsverkeer gedragen wordt door de buurt”, vertelt schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (SD&P). “We ontmoedigen zo het sluipverkeer in deze typische woonstraat.”

Chauffeurs kunnen van de Capucienenlaan nog altijd de Arbeidstraat inrijden, maar slechts tot aan de Nieuwbeekstraat. Vanuit de Withuisstraat kan men zowel links als rechts de Arbeidstraat in. Vanop het Keizersplein is het niet meer mogelijk de Arbeidstraat in te draaien.

“Met deze nieuwe circulatie zal de veiligheid sterk toenemen omdat de verkeersdrukte fel zal verminderen. De verschillende segmenten van de Arbeidstraat kennen immers tegengestelde rijrichtingen waardoor zo goed als alle doorgaand verkeer onmogelijk wordt.”

De Arbeidstraat, een belangrijke fietsverbinding, heeft voortaan ook de status van fietsstraat.

“De Arbeidstraat wordt veelvuldig gebruikt door fietsers in functie van woon/school, woon/werk en/of recreatieve verplaatsingen”, legt schepen Casaer uit. “Die rol zal in de toekomst nog meer tot uiting komen wanneer de fietstunnels onder de Siesegemlaan en de Merestraat zijn gerealiseerd.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...