Geld voor behoud zwaluwnesten

Wie in Aalst zwaluwnesten in stand houdt kan voortaan een premie krijgen. Het aantal zwaluwen is de laatste 30 jaar met 90 procent verminderd en ook nestplaatsen verdwijnen steeds vaker.

Daarom is op vraag van inwoners en op aansporing van het Regionaal Landschap Schelde-Durme een subsidiereglement voor het instandhouden van bewoonde zwaluwnesten in het leven geroepen.

Schepen van Economie en Landbouw Katrien Beulens vindt dit zeker een goede zaak: “Zwaluwen zijn nuttige vogels voor de landbouw en het is jammer dat we ze zien verdwijnen. Via dit subsidiereglement hopen wij mensen te sensibiliseren tot het instandhouden van bewoonde huis-, gier- en boerenzwaluwnesten.”

De aanvragers kunnen een formulier indienen tussen 15 mei en 15 juni bij de dienst Economie en landbouw in het AC, Werf 9 te 9300 Aalst.

Indien voldaan is aan alle voorgestelde voorwaarden ter bescherming, worden zij beloond met een subsidiebedrag dat varieert van 25 tot 65 euro, afhankelijk van het aantal zwaluwnesten. Het aanvraagformulier kan je bekomen aan de balie van het AC of wordt opgestuurd.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...