Modecollectie jongens voorgesteld in Aalst

Morgen zondag wordt vanaf 14 uur in de oude gistfabriek van Aalst een collectie jongenskledij voorgesteld. Ontwerpster is Lieve De Dobbeleer. Zij heeft in de modewereld al heel wat watertjes doorzwommen.

De in Ninove geboren onderneemster volgde een opleiding Confectie Industrieel management aan de Katholieke Hogeschool Sint-Lieven in Aalst en ontwikkelde in haar eerste job voor de Amerikaanse technologiegigant Gerber Technology patroonsoftware.

In Nederland werkte ze voor Bandolera en sinds 2003 begeleidt ze op zelfstandige basis het automatiseringsproces bij diverse confectiebedrijven, waaronder Caroline Biss uit Lebbeke. In 2014 bracht ze onder de naam Matisse and Henri een eigen collectie jongenskledij op de markt, die ze verdeelt via een webshop.

“Als mama van een 4-jarige zoon ben ik vaak teleurgesteld in het beperkte aanbod van jongenskledij”, zegt ze.”Matisse and Henri bestaat daarom uit eenvoudige basisstukken zoals chinobroekjes, polo’s en hemdjes, telkens in fijne modekleuren en gemaakt uit zachte comfortabele stoffen, en zonder schreeuwerige kleuren of prints.”

“Naarmate de collectie meer bekendheid kreeg, begon ook de vraag toe te nemen. Ik werk nu samen met een Italiaanse fabrikant om te kunnen blijven voldoen aan de stijgende vraag en om de kwaliteit te kunnen bieden die ik voor ogen heb.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...