Lynn Van Royen in de prijzen met serie Beau Séjour

De Vlaamse fictiereeks Beau Séjour met Lynn Van Royen uit Aalst – en vriendin van Gilles Van Schuylenbergh – in de hoofdrol, heeft de publieksprijs gewonnen op de zevende editie van het internationale televisiefestival Séries Mania in Parijs.

Het nieuws werd bekendgemaakt door het Vlaams audiovisueel Fonds.

De serie komt pas volgend jaar op één maar zou de carrière van Lynn wel eens definitief kunnen lanceren. Het door productiehuis deMENSEN gemaakte Beau Séjour zal volgend jaar ook in Frankrijk en Duitsland te zien zijn op de zender Arte, als allereerste Vlaamse serie ooit.

Het publiek van Séries Mania had de keuze uit meer dan 50 reeksen van over de hele wereld.

Séries Mania ontving dit jaar meer dan 250 inzendingen uit alle hoeken van de wereld. Beau Séjour werd als enige Belgische reeks geselecteerd in de internationale competitie van het festival, samen met zeven andere televisiereeksen uit landen als Noorwegen, Argentinië, Frankrijk, Australië, Groot-Brittannië, Zweden en Israël.

In Beau Séjour gaat een vermoord meisje, Kato, op zoek naar haar eigen moordenaar. Gaandeweg ontdekt ze dat een paar mensen haar nog kunnen zien – maar waarom? Deze rauwe, hedendaagse whodunit flirt met de grenzen van de werkelijkheid en speelt zich af in een klein dorpje waar heel wat geheimen aan de oppervlakte komen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...