Aalst opnieuw decor voor VTM-reeks over Jan de Lichte

‘De Bende van Jan de Lichte’ is de VTM-reeks naar de gelijknamige roman van Louis Paul Boon die in Aalst zal opgenomen worden. Matteo Simoni neemt de hoofdrol voor zijn rekening en Stef Aerts speelt zijn kompaan Tinke.

De reeks gaat over struikrover Jan de Lichte die in het midden van de 18de eeuw Aalst en omstreken onveilig maakte. Het beeld van bandiet maakt in de roman van Louis Paul Boon echter snel plaats voor dat van een held wanneer Jan de Lichte het zoals Robin Hood opneemt voor de armen.

Niet alleen de cast is indrukwekkend, ook achter de camera zal bekend volk staan. VTM en het productiehuis van de nieuwe reeks, Menuet, konden voor de regie Pieter Van Hees (Waste Land, Chaussée d’Amour), Robin Pront (D’Ardennen) en Maarten Moerkerke (Deadlinke 14/10 en Coppers) strikken, schrijft De Morgen.

De opnames zullen dit najaar starten. Wanneer de reeks wordt uitgezonden is nog niet bepaald.

(Foto: De Bende van Jan de Lichte/VTM)

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...