Gouden priesterjubileum deken Michel Bekaert

Deken Michel Bekaert uit op zondag 26 juni in de abdijkerk zijn dankbaarheid voor 50 jaar priesterschap. De plechtige eucharistieviering om 15 uur wordt opgeluisterd door drie parochiale koren. Meteen ook het symbolische einde van het dekenaat Ninove.Het wordt meteen een historische moment voor het dekenaat Ninove dat wordt opgenomen in een nieuw dekenaat namelijk het dekenaat Aalst.

 

E.H. Alexander Vandaele, parochievicaris verbonden aan het dekenaat Nederbrakel en godsdienstleraar in het Sint-Aloysiuscollege, werd ondertussen benoemd tot lid van de dekenale equipe van dit nieuwe dekenaat en tot pastoor van Ninove, Meerbeke, Okegem en Voorde in opvolging van deken Michel Bekaert die een nieuwe opdracht krijgt (binnen het dekenaat Aalst). De opdracht van priester Alexander wordt verder nog uitgebreid tot pastoor van Appelterre-Eichem, Ninove Sint-Theresia en Pollare in opvolging van E.H. Willy De Paepe die op rust gaat en van Denderwindeke, Lieferinge, en Neigem in opvolging van E.H. Theophiel De Pagie die eveneens met pensioen gaat. Alsof dit nog niet voldoende is, zal Vandaele ook actief zijn in Aspelare, Nederhasselt en Outer in de plaats van E.H. Roger Cosyns die benoemd werd tot pastoor van Outer Herlinckhove, parochievicaris van alle andere parochies van Ninove en lid van de dekenale equipe van het nieuwe dekenaat Aalst.Dit alles is het resultaat van veranderingen binnen de rooms-katholieke kerk in Vlaanderen, meer bepaald een nieuw totaalplan voor de parochiepastoraal.

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...