Nieuwe horeca in Aalst dringt leegstand achteruit en krijgt terras

De dienst Economische Zaken van de stad Aalst stelt vast dat er in straten waar er leegstand is, meer en meer commerciële initiatieven worden genomen. Nieuwe (horeca)zaken vestigen zich in aanloopstraten met structurele leegstand. Dit genereert zeker een meerwaarde voor deze straten.

In vergelijking met het winkelcentrum zijn deze straten echter niet verkeersvrij. Daarom zochten enkele handelaars naar een creatieve oplossing voor het plaatsgebrek buiten aan hun zaak, en werd deze ook gevonden. Vandaar zal je binnenkort van een terrasje kunnen genieten … op een parkeerplaats.

De Prins Drinkt Koffie op het Kanunnik Colinetplein, Zero53 en Den Olijfboom in de Molenstraat zijn de drie handelaars die voortrekker zijn van dit initiatief.

Uiteraard moet voldaan worden aan de vooropgestelde voorwaarden voor de locatie en hoort de uitbater in orde te zijn met enkele bepalingen. Zo mag er bijvoorbeeld geen hoogteverschil zijn met het voetpad en dient het terras aan drie zijden afgezet te zijn. De inrichting wordt geplaatst van 1 april tot en met 30 oktober.

Schepen van Economie Katrien Beulens (CD&V) is enthousiast: “We kregen hiervoor enkele aanvragen en verwachten er in de toekomst zeker nog meer. Horeca is een belangrijke factor voor de stad en aangezien dit onder mijn bevoegdheid valt, kan ik dergelijke initiatieven alleen maar aanmoedigen. Terrassen zorgen immers voor een bruisende stad en trekken bezoekers aan. Ook de collega-handelaars van de aanloopstraten reageren positief op dit initiatief. Zij zien de toegevoegde waarde hier zeker van in. De beleving van deze straten wordt enkel versterkt en je hoeft zelfs niet aan je parkeermeter of blauwe schijf te denken!”

Schepen van Stadvernieuwing Ann Van de Steen (SD&P) : “Dit zorgt voor extra leven in de brouwerij. Dergelijke terrassen kunnen de attractiviteit van het centrum verhogen op voorwaarde dat ze kwalitatief aangelegd worden. De lokale ondernemers worden hierdoor ook aangemoedigd om mee te werken aan een levendig stadshart.”

“Mits het respecteren van een aantal voorwaarden inzake veiligheid, kunnen we initiatieven als deze alleen maar aanmoedigen. De straat kan opnieuw een echte ontmoetingsplaats worden, die leeft en waar het leuk vertoeven is. En nu maar hopen op een zonnige zomer”, zo besluit Dylan Casaer schepen van mobiliteit (SD&P).

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...