Bib Aalst mag beginnen bouwen

AGSA, het autonoom gemeentebedrijf van de stad Aalst, kreeg de bouwvergunning voor de renovatie en nieuwbouw van de nieuwe vestiging van de bibliotheek en academie voor podiumkunsten op de Pupillensite.

“Daarmee is de laatste horde in een lang traject genomen en staat niets de bouw van de nieuwe bib en muziekacademie nog in de weg. Het gebouw zal een landmark worden in het centrum van Aalst. De verregaande integratie van de hoofdbibliotheek en de academie voor podiumkunsten is uniek in Vlaanderen”, aldus schepen Karim Van Overmeire(N-VA).

“Dankzij de intense samenwerking tussen onze stadsdiensten, het AGSA en de ontwerpers konden we een kwalitatief dossier voorleggen. De vergunning werd afgeleverd door Ruimte Vlaanderen, de aanplakking zal eerstdaags gebeuren”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt(N-VA).

Begin oktober wordt de bouw gestart. Medio 2018 moet de nieuwe bib klaar zijn.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...