Busverkeer zwaar verstoord in Noordrand en Pajottenland

Een stakingsactie verstoort vanochtend het busverkeer in delen van Vlaams-Brabant. In de Noordrand, het Pajottenland en de Witloofstreek is zowat de helft van de bussen niet uitgereden. Ook op een aantal schoollijnen in deze regio’s is er zware hinder.

  • In de zuidelijke rand van Brussel is de impact van de actie beperkt, in de rest van de provincie rijden de bussen vrijwel normaal. De directie van De Lijn Vlaams-Brabant betreurt de staking en de impact ervan op de reizigers.
  • In de omgeving van Haacht en de Witloofstreek is de hinder het grootst. Daar is op dit moment goed de helft van de bussen binnen gebleven. Onder meer op de as Keerbergen-Haacht-Brussel is het busverkeer zwaar verstoord.
  • Ook in de Noordrand is ongeveer de helft van de diensten weggevallen. Daar zijn onder meer de assen Grimbergen-Brussel, Meise-Brussel en Wemmel-Brussel zwaar getroffen, net als enkele schoollijnen.
  • In het Pajottenland zijn vanmorgen vier op de tien bussen niet uitgereden. De zwaarste hinder is er op de as Ninove-Dilbeek-Brussel. In de zuidelijke rand van Brussel is de hinder dan weer beperkt.
  • In de Druivenstreek, het Hageland en de regio Leuven verloopt het busverkeer vrijwel tot volledig normaal.

Reizigers kunnen op www.delijn.be terecht voor de lijst met niet-gereden ritten. Daarnaast is De LijnInfo bereikbaar op 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...