Over hop en bier

Ben je geïnteresseerd in hop en alles wat met hop te maken heeft, dan moet je zeker woensdag 17 mei vrijhouden. De Opwijkse vereniging ‘De vrienden van de hop’ organiseren een leerrijke infoavond over de hopcultuur in onze streek. Het Opwijkse hopveld, gelegen aan de Steenweg op Vilvoorde, werd 6 jaar geleden aangelegd om de herinnering aan de eens zo bloeiende hopteelt in onze streek levendig te houden. Wat weinigen weten is dat onze regio Asse, Opwijk, Aalst, Affligem eeuwenlang de grootste hopregio van Vlaanderen was, groter zelfs dan de regio Poperinge.

De vrienden van de hop zijn allen gepassioneerd door hop en proberen het hopveld blijvend onder de aandacht te houden van de Opwijks bevolking (o.a. door een jaarlijks hopoogstfeest en vorig jaar nog door de logistieke hulp bij de aanmaak van een eigen Opwijks bier (H)Opwijk Blond, gebrouwen met de hop van het Opwijks hopveld. Tijdens de hopavond zullen twee sprekers spreken over oude hopvariëteiten uit onze regio. Jan Louies is voorzitter van de Aalsterse bierproefvereniging OPA, de Objectieve ProefAjuinen en amateur brouwer Ruben Meert.  De avond heeft plaats op 17 mei om 20 uur in de kantine van de Sjoeters (Stwg op Vilvoorde 40+). Er zullen ook een aantal bieren kunnen geproefd worden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...