Tijdelijke opvang voor dieren zoekt vrijwilligers

Ann De Roeck uit Denderleeuw houdt van dieren, zoveel is duidelijk. Drie jaar geleden begon ze met een voedselbank voor honden en katten en met opvang van honden. Nu zoekt ze vrijwilligers die haar passie delen en willen optreden als tijdelijke opvanggezinnen of willen zorg dragen voor dieren aan huis. Ook mensen die administratieve taken op zich willen nemen, alsook standhouder willen zijn, zijn meer dan welkom.

Met ‘Dierbaar Natuurlijk’ wil zij een netwerk opbouwen dat honden (en later ook katten) opvangt van mensen die voor een paar weken of maanden niet zelf voor hun dieren kunnen zorgen. Doordat zij tijdelijk in een ziekenhuis of revalidatiecentrum verblijven, in de psychiatrie of in de gevangenis. Ann zoekt dan tijdelijk opvang. Let op: het gaat hier niet om adoptie van dieren, enkel (tijdelijke) opvang. Dieren blijven in het bezit van de eigenaar.

Omdat de vraag naar opvang groot is, gaat Dierbaar Natuurlijk op zoek naar zoveel mogelijk vrijwilligers, gespreid over heel Vlaanderen. Op termijn hoop Ann dat de organisatie over een eigen gebouw kan beschikken waar de baasjes hun troeteldier kunnen bezoeken en waar mensen aan de rand van de maatschappij, gehandicapten, kinderen kunnen heropleven en zelfvertrouwen kweken door het verzorgen van dieren. Ook mensen die op reis gaan kunnen op Dierbaar Natuurlijk een beroep doen voor opvang in huiselijke sfeer.

Je kan Ann De Roeck contacteren via e-mail: dierbaarnatuurlijk2@gmail.com

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...