Aalst test alarmeringssysteem BE-Alert op 1 oktober

Alle inwoners van Aalst die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen op donderdag 1 oktober 2020 een sms krijgen, want dan testen verschillende steden en gemeenten in België het alarmeringssysteem van de FOD Binnenlandse Zaken. Ook Stad Aalst doet mee met deze test.

Op 1 oktober organiseert de FOD Binnenlandse Zaken een grootschalige nationale alarmeringstest om BE-Alert in de kijker te zetten. Door dit met verschillende steden en gemeenten te testen zullen inwoners over heel België die dag een BE-Alertbericht ontvangen, dat hen wijst op het belang van verwittiging bij een noodsituatie.

BE-Alert is een systeem waarmee steden en gemeenten hun burgers kunnen verwittigen en de nodige instructies kunnen geven bij een noodsituatie (bijvoorbeeld: ramen en deuren sluiten bij een brand). Deze boodschappen worden verspreid via sms, e-mail of gesproken telefoonboodschap.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...