Dan toch geen zomereditie van Aalst Carnaval, mogelijk ander alternatief

Aalst Carnaval gaat volgend jaar niet door. Niet in februari, maar ook niet in juni. Op een vergadering van alle carnavalsverenigingen werd een streep getrokken door het idee om carnaval in de zomer te organiseren.

Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) schudde vorige week een opvallend idee uit zijn mouwen. Omdat carnaval in februari wordt afgelast, zou er misschien een zomereditie kunnen komen. Niet alle carnavalisten reageerden even positief op dat alternatief, en nu is dat idee ook definitief van tafel geveegd. Dat hebben de carnavalsverenigingen beslist tijdens een vergadering.

Maar de carnavalisten zitten niet stil, want de komende dagen zijn er gesprekken gepland tussen de burgemeester en de carnavalisten. Want er zou een ander alternatief kunnen komen. Een openluchttentoonstelling bijvoorbeeld, een idee van Willy Van Mossevelde van de groep De Bjein Treizen.

Op een vijftiental plaatsen in de stad zouden er dan beelden van zes meter hoog komen. Carnavalisten kunnen zo hun creativiteit uiten, want anders wordt het lang wachten op de volgende carnavalseditie van 2022. Het voorstel zal nu verder uitgewerkt worden door de carnavalisten en het stadsbestuur. Om alles in goede banen te leiden, komt er ook een speciale carnavals-commissie binnen de gemeenteraad.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...