Eendracht Aalst-voorzitter zit aan tafel met stadsbestuur over nieuw stadion

Patrick Le Juste, voorzitter van Eendracht Aalst, zit weer aan de tafel met het Aalsters stadsbestuur. Doel: concrete plannen uitwerken voor de bouw van een nieuw stadion. Tegen het einde van het jaar zou er meer duidelijkheid moeten komen.

Het idee om een nieuw stadion te bouwen leeft al een tijdje bij de entourage van Eendracht Aalst. Enkele jaren geleden werden er al een paar locaties bekeken, maar concrete plannen blijven voorlopig uit. Daar wil voorzitter Patrick Le Juste verandering in brengen. Eind juli deed hij een oproep aan het stadsbestuur. Hij dreigde ermee om het nieuwe stadion te verhuizen naar een buurgemeente, zoals Affligem of Haaltert.

Maar er komt stilaan schot in de zaak, want vorige week vrijdag zat het stadsbestuur al aan tafel met de voorzitter van Den Iendracht. “Over een tweetal weken staat er volgend gesprek op de agenda”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA).

“De bal ligt niet alleen in het mandje van de stad, het stadiondossier is veel meer dan gewoon maar een lapje grond ter beschikking stellen”, aldus Verdoodt. “Ik ben ervan overtuigd dat de bal voor Eendracht Aalst nog steeds aan het rollen is. Er zijn nog altijd zes mogelijke locaties die in aanmerking komen voor een eventueel nieuw voetbalstadion.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...