Geen Sint-Maartensjaarmarkt op 11 november, ook geen intrede van de Sint

De traditionele jaarmarkt in de Watertorenwijk op 11 november zal dit jaar niet doorgaan. Dat heeft de Aalsterse veiligheidscel beslist. Het risico op verspreiding van het coronavirus is te groot. Ook de intrede van de goedheiligman op het Werfplein gaat niet door.

De jaarmarkt is bij uitstek een sociaal gebeuren. Bezoekers komen er niet alleen voor de koopwaar maar ook om elkaar te ontmoeten, gezellig te keuvelen en iets te eten of te drinken. Veel potentiële samenscholigen, en dus is de stad genoodzaakt het evenement af te lassen. “Dit type markt kan jaarlijks rekenen op een groot aantal bezoekers en kan dan ook beschouwd worden als risicovolle snelverspreider voor covid-19. Met spijt in het hart annuleert de stad de eerstvolgende editie”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).

“In de huidige omstandigheden is de organisatie ervan – alle federale maatregelen in acht genomen – niet haalbaar. Het handhaven van de verplichte veiligheidsvoorschriften voor markten, waaronder het monitoren van het aantal bezoekers, is haast onmogelijk. Bovendien zou de typerende gezelligheid van de jaarmarkt achterwege moeten blijven.”

Geen intrede

De blijde intrede van Sint-Maarten op het Werfplein aan de Dender zal ook niet doorgaan. Jong en oud komen samen om de Sint te verwelkomen, dus het risico op coronabesmettingen is ook daar te groot. Er wordt wel nagedacht over een Sint-Maartenzoektocht voor de kinderen.

Benieuwd of Sint-Maarten en zijn zwarte pieten een coronaproof alternatief in gedachten hebben. Vorig jaar pakten ze nog uit met deze stunt:

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...