Aalst wil komende 6 jaar 12.000 nieuwe bomen planten

In Aalst worden er de komende 6 jaar 12.000 nieuwe bomen geplant. Daarmee komen er evenveel bomen als Aalsterse kinderen jonger dan 13 jaar. De bomen zullen komen in onder andere schoolomgevingen en geboortebossen.

Via het bomencharter, een burgerinitiatief van Jo Maes (een burger met passie voor bomen), engageert de stad Aalst zich om bomen te planten op haar grondgebied. Al 127 steden en gemeenten ondertekenen het, waaronder ook Dendermonde en Zottegem.

Het voorstel in Aalst is om 12.000 nieuwe bomen aan te planten over een tijdspanne van 6 jaar. Dit cijfer staat grosso modo gelijk aan het aantal Aalsterse kinderen jonger dan 13 jaar. Er zal dus voor elk kind 1 boom aan geplant worden. Acties zoals het aanplanten van een geboortebos, de vergroening van scholen of een mogelijke groepsaankoop van bomen en struiken kunnen kaderen binnen deze campagne.

“We hebben absoluut meer bomen nodig: ze verminderen de klimaatopwarming, zorgen voor een betere luchtkwaliteit en bevorderen de (geestelijke) gezondheid, de natuurbeleving en de biodiversiteit. We zijn dit aan onze volgende generatie verschuldigd”, zegt schepen van Milieu en Natuur Katrien Beulens (onafhankelijk).

Om burgers en verenigingen zoveel mogelijk te betrekken, zal binnenkort een teller op de website van de stad geplaatst worden dat het aantal nieuw geplante bomen weergeeft. Op die manier kunnen zij vrijblijvend hun aantallen ingeven. De telling eindigt op 31/12/2024.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...