Aalsterse auteur brengt prentenboek uit over Sint-Maarten: “Eindelijk eens niet over Sinterklaas”

De boot van Sint-Maarten zal dit jaar niet aanmeren in Aalst, maar auteur en illustrator Kathleen Amant heeft wel een boek uitgebracht over de goedheiligman. Het prentenboek ‘Sint-Maarten gaat naar Sjinka Poenka’ speelt zich volledig af in Aalst en is een kinderboek dat voor één keer niet over Sinterklaas gaat.

“Iedere ouder in de streek zal het wel herkennen: als je een boek voorleest van Sinterklaas dan moet je het woordje Sinterklaas telkens vervangen door Sint-Maarten. Maar als je niet goed oplet, lees je toch weer Sinterklaas. Dat roept veel vragen op bij je kinderen, die je liever vermijdt als het bedtijd is”, vertelt auteur Kathleen Amant. Haar prentenboek over Sint-Maarten zal veel ouders dus wat moeite besparen. 

‘Sint-Maarten gaat naar Sjinka Poenka’ speelt zich bovendien volledig af in Aalst. Als we even door het boek bladeren, herkennen we de watertoren, het parkje aan de Sint-Kamielstraat en de Zeebergbrug. Net als het Werfplein, waar de stoomboot van Sint-Maarten elk jaar aanmeert. Al zal dat door het coronavirus dit jaar niet het geval zijn. Eeen evenement organiseren dat zo veel volk naar het centrum van de stad lokt, is onverantwoord in tijden van corona, vindt de veiligheidcel van de stad Aalst. Ook in het prentenboek van Kathleen is er onduidelijkheid op over de blije intrede van de goedheiligman. “Net voor zijn aankomst loopt de stoomboot van de Sint vast in een zandbank. Hij moet met een rubberen bootje naar de blije intrede, maar op het water geraakt hij zijn pieten kwijt. Zal de blije intrede wel kunnen doorgaan?”

Het prentenboek over Sint-Maarten is niet het eerste werk van Kathleen met een Aalsterse link, eerder bracht ze ook al Fietsveirken: een Oilsjters kinjerverrozjeken uit. Maar het Sint-Maartenboek zal ook in de rest van Vlaanderen verschijnen. 

Je kan ‘Sint-Maarten gaat naar Sjinka Poenka’ bestellen op www.amant.be, en het boek is ook verkrijgbaar bij Room4kids in de Sint-Jorisstraat.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...