Archeologische opgravingsput onder water op Esplanadeplein door lek

De archeologen op het Esplanadeplein in Aalst kregen donderdagmorgen bij opgravingen te maken met een vervelend probleem: een lek in een waterleiding zette een deel van het plein onder water.

Op het Esplanadeplein zijn de archeologische opgravingen aan de kant van de Fabriekstraat begonnen. Op dat deel zijn er nog geen historische elementen gevonden, maar archeologen zijn donderdagochtend wel een waterleiding tegengekomen.

Buurtbewoner Fernand Van Langenhoven zag hoe het Esplanadeplein onderlopen. “Het water stroomde hevig, op korte tijd stond er al een heel grote plas. De put die archeologen hadden gegraven liep over en het water stond al bijna aan de voorgevels van de huizen”, vertelt hij. “De archeologen begonnen het water dan weg te pompen, maar het water bleef komen, tot watermaatschappij Fluvius na enkele mislukte pogingen de put toch kon leegpompen.”

Toen al het water weg was, konden de archeologen hun opgravingen verder zetten. De buis van de waterleiding werd stevig vastgemaakt en hersteld.

Stadsomwalling en skeletten

De archeologische opgravingen worden uitgevoerd ter voorbereiding van de aanleg van een ondergrondse parking en een park op het Esplanadeplein. Eerder werden er al restanten van de stadsomwalling gevonden en skeletten van honden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...