Code rood in Odisee: afstandsonderwijs wordt de norm

Door de opmars van het coronavirus schakelt de Odisee Hogeschool vanaf 9 november over naar code rood. Al het onderwijs zal vanaf dan vanop afstand verlopen, behalve praktijklessen, praktijkexamens en labo-oefeningen.

Eén week geleden schakelde de Odiseecampus in de Kwalestraat al over naar code oranje. Het merendeel van de lessen werd wel nog fysiek georganiseerd, maar daar komt nu verandering in. Vanaf 9 november schakelt de campus naar code rood. Enkel praktijklessen en -examens en labo-oefeningen zullen nog fysiek doorgaan.

“We kunnen niet anders meer, als je de coranacijfers bekijkt. Code rood zal sowieso twee weken lang gelden; op vrijdag 20 november wordt er geherevalueerd en nagekeken of een verlenging nodig is”, zegt Philippe Van Hellemont, voorzitter van het directiecomité. “Momenteel zitten we nog wel in code oranje, maar sowieso vinden vanaf maandag al meer en meer theoretische vakken online plaats, richting 9 november.”

Vooral voor eerstejaars, die zich nog moeten integreren in de Hogeschool, wordt code rood lastig. “Uiteraard vinden we dat in het bijzonder voor hen jammer, maar gelukkig kunnen zij wel nog terecht op de campussen voor hun praktijklessen en praktijkexamens. We zijn immers een hogeschool, praktijk is voor ons ontzettend belangrijk en het is net door naar code rood over te gaan dat we hopen dat we de praktijklessen nog kunnen vrijwaren.” Ook de rustige studieplekken waarin de dienst studentenvoorzieningen voorziet, voor kwetsbare studenten, blijven toegankelijk op alle campussen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...