Crematorium Siesegem schakelt van 3.000 naar 3.600 crematies door coronapandemie

In het Vlaams Parlement werd woensdagavond een nooddecreet goedgekeurd dat de crematoria van Aalst, Kortrijk en Sint-Niklaas de mogelijkheid geeft om dit jaar een beperkt aantal bijkomende crematies uit te voeren dan toegelaten in de vergunningen.

Concreet gaat het in het crematorium Siesegem in Aalst om een uitbreiding van 3.000 naar 3.600 crematies. Kwam deze er niet dan zouden er in Aalst vanaf half november helemaal geen crematies meer kunnen plaatsvinden.

“De capaciteitsuitbreiding was noodzakelijk door de oversterfte die de coronapandemie heeft teweeggebracht”, legt Vlaams volksvertegenwoordiger Sarah Smeyers (N-VA) uit. “Met dit decreet is voor dat acuut probleem voor de resterende maanden van dit jaar een oplossing gevonden. Ervoor zorgen dat mensen in hun eigen omgeving afscheid kunnen nemen van hun dierbaren is nu wel het minste wat we kunnen doen.”

“Normaal is 3.000 crematies geen probleem, maar met de tweede coronagolf stijgt het aantal crematies per dag toch al aanzienlijk. De capaciteitsverhoging geeft ons de mogelijkheid om meer crematies uit te voeren, en dat is nodig”, zegt directeur van crematorium Siesegem Hans Masuy.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...