Deze maand duidelijkheid over verdeling van 1,2 miljoen noodfonds voor cultuur, jeugd en sport

In oktober komt er meer duidelijkheid over de verdeling van het Vlaamse noodfonds  voor cultuur, sport -en jeugdverenigingen. Dat er vanuit Vlaanderen 1,2 miljoen euro naar Aalst komt is al bekend sinds begin juni. “Volgende maand leg ik een voorstel op tafel in de gemeenteraad”, verzekert schepen van Financiën Matthias De Ridder (N-VA). 

Het bedrag van 1.255.048,827 euro is een noodfonds om verenigingen te ondersteunen in coronatijden. Aalsterse sport, jeugd -en cultuurverenigingen zullen dat geld goed kunnen gebruiken om het wegvallen van eetfestijnen, activiteiten te compenseren. Dat de Vlaamse regering 1,2 miljoen euro voorziet voor de Aalsterse verenigingen is al duidelijk sinds begin juni. Hoe dat geld zal verdeeld worden, dat weten we nog niet. “In oktober kom ik met een voorstel naar de gemeenteraad”, zegt schepen De Ridder. 

Daarmee pareert hij de kritiek van enkele oppositiepartijen. Onder meer Sam Vandeputte (SP.A) en Cathy Grysolle (Lijst A) vragen zich af waar dat geld naartoe zal gaan. “Het is belangrijk om de middelen goed te besteden, dus we willen niet overhaast handelen. We zijn momenteel in overleg met de sportraad en jeugdraad VONK om tot een zo best mogelijke verdeling te komen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk verenigingen financieel te ondersteunen”, aldus de schepen. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...