‘Hemelbus’ Sint-Maartenzoektocht gevandaliseerd

Vandalen hebben de Hemelbus, waar Aalsterse kinderen hun brieven voor Sint-Maarten in deponeren, beklad met enkele boodschappen. Onder meer ‘Black Lives Matter’ en ‘zwarte piet is racistisch’ is te lezen op de bus. Schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA) is niet opgezet met de vandalenstreken.

Dit weekend werd de Sint-Maartenzoektocht in de Aalsterse binnenstad gelanceerd. Kinderen moeten op zoek gaan naar 20 pieten, en kunnen ook een tekening of een brief deponeren in de rode ‘Hemelbus’ aan het oud stadhuis. Op die brievenbus staat een tekening van de Sint vergezeld door een zwarte piet, maar dat is niet naar de zin van iedereen.

Iemand schreef enkele boodschappen op de brievenbus en zette zwarte kruisen over de tekening. “Het is een dwaze actie. Als de daders zich bekendmaken, wil ik zelfs de tijd nemen om te luisteren naar hun motieven en om hen proberen uit te leggen dat ze er helemaal naast zitten. Maar zoveel lef zullen deze viltstift-helden wel niet hebben”, reageert schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire, die de Sint-Maartenzoektocht mee op poten zette.

Ondertussen zorgde Gil De Boeck, voorzitter van Jong CD&V, voor een tijdelijke oplossing. Hij bracht nieuwe tekeningen van de Sint met zwarte piet aan op de Hemelbus. “Zodat kinderen niet geconfronteerd worden met dergelijke boodschappen en vandalisme.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...