Jan De Nul en BESIX breiden de haven van Fujairah in Dibba (VAE) uit

BESIX en Jan De Nul Group helpen bij de uitbreiding van de haven van Fujairah in Dibba, de tweede grootste stad van het emiraat Fujairah in de VAE, gelegen aan de Golf van Oman. De haven is één van de belangrijkste olieopslagcentra ter wereld en de op één na grootste scheepsbunkerhub ter wereld.

Met hulp van Jan De Nul wordt de vaargeul en het havenbassin uitgebaggerd. Golfbrekers worden opgespoten en aangelegd en er wordt een 765 meter hoge kademuur gebouwd. Verder worden funderingen voor scheepsladerrails en haveninfrastructuur, nutsvoorzieningen en navigatiehulpmiddelen voorzien. De vissershaven zal daarbij verplaatst worden.

De uitbreidingsplannen maken deel uit van de strategie van PoF om de verwerkingscapaciteit van bulkgoederen en de operationele efficiëntie van de haven te verhogen. Ook wil de haven de kwaliteit van haar dienstverlening verbeteren, die als een van de beste ter wereld wordt beschouwd.

Stefan Moens, Area Manager Middle East bij Jan De Nul Group, is tevreden over de samenwerking met de haven. “We bouwen voort op vele jaren ervaring in de VAE en deze onderscheiding bevestigt de tevredenheid van de haven van Fujairah over onze vorige havenuitbreidingsprojecten die in de regio zijn uitgevoerd.”

Het contract is gewaardeerd op 371 miljoen AED (90,4 miljoen EUR). De werken zullen gedurende 19 maanden worden uitgevoerd.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...