Leegstaande panden Tragel Zuid krijgen tijdelijke invulling voor starters en creatievelingen

In afwachting van de nieuwe invulling van Tragel Zuid worden de leegstaande panden er volgende zomer tijdelijk ingevuld. Starters en creatievelingen kunnen gebruik maken van de panden en leegstaande ruimtes, en er kunnen ook kleine evenementen worden georganiseerd.

Binnenkort wordt gestart met de opmaak van het RUP voor het zuidelijke deel van de Tragelsite. In afwachting van een definitieve invulling zal de stad de onderbenutte panden en leegstaande ruimtes openstellen. “We willen de site waar nu ook al bijvoorbeeld de Kringwinkel gevestigd is, omvormen tot een plek voor starters en creatievelingen waar ze ruimte krijgen om te experimenteren en te groeien en waar bijvoorbeeld kleinschalige evenementen zoals old timer happenings of rommelmarkten kunnen georganiseerd worden. Dit gaat leegstand en verwaarlozing tegen en voorkomt overlast en oneigenlijk gebruik.  Ze kunnen ervoor zorgen dat een levendig nieuw stadsdeel ontstaat.” Met de tijdelijke invulling van de panden zet de stad zijn ambitie kracht bij om ‘De Kaaien’ langs de Dender opnieuw op te waarderen.

“We kampen met een tegenstelling: in Aalst heerst een grote vraag naar semi-industriële ruimtes en ateliers voor creatieve of ambachtelijke activiteiten, maar het aanbod is echter schaars. De panden op Tragel Zuid bieden een oplossing, aangezien de aard en de ligging zich uitstekend lenen tot deze functies”, zegt schepen van Economie Katrien Beulens (onafhankelijk).

Tegen de zomer van 2021 moeten enkele panden al een tijdelijke invulling krijgen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...