Nieuwe ziekenwagens en MUG-wagen voor brandweer en Aalsterse ziekenhuizen

De Aalsterse hulpdiensten hebben zich versterkt met vijf gloednieuwe voertuigen. De hulpverleningszone Zuid-Oost nam vier nieuwe ziekenwagens in dienst, en het ASZ en het OLV ziekenhuis kunnen nu gebruik maken van een hypermoderne MUG-wagen.

Bij Volvo-garage D’Hondt in Aalst namen de Aalsterse ziekenhuizen de sleutels in ontvangst van de nieuwe hoogperformante MUG-wagen. De Volvo XC90 is uitgerust met de recentste technische snufjes. Het voertuig wordt nu ingezet door het ASZ en OLV Ziekenhuis.

MUG staat voor ‘mobiele urgentiegroep’ en rukt uit bij levensbedreigende noodsituaties. Veiligheid is dus enorm belangrijk. “De nieuwe MUG-wagen beschikt over de belangrijkste en nieuwste veiligheidshulpmiddelen. De wagen remt automatisch als dat nodig is. De SUV is uitgerust met een GID-module. Dat is een toestel dat de communicatie verzorgt tussen een dispatchingsysteem en GPS. Zo worden de juiste GPS-coördinaten doorgegeven.

Er is ook een LUCASborstcompressiesysteem aanwezig, die zorgt voor elektrisch aangedreven en ononderbroken compressies bij het reanimeren van een patiënt. Verder zijn er vier zitplaatsen aanwezig en is de MUG uitgerust met een uitschuifbaar plateau om de kofferruimte optimaal te benutten.

De MUG zal nu afwisselend door het ASZ en het OLV Ziekenhuis ingezet worden.

Nieuwe ziekenwagens

De Hulpverleningszone Zuid-Oost nam dan weer vier nieuwe ziekenwagens in dienst. Die worden ingezet bij de brandweerposten van Aalst, Ninove en Wetteren. Met de nieuwe ziekenwagens kunnen de ambulanciers en verpleegkundigen in deze corona-tijden nog beter inspelen op de noden van de patiënt.

“De zone voert een beleid waarin het rollend materiaal regelmatig vervangen wordt. Het is immers van belang dat onze brandweerpersoneelsleden en ambulanciers met de meest recente technologisch uitgeruste wagens werken om de inwoners van de zone te helpen en te beschermen”, aldus Tania De Jonge, voorzitter van de Zone Zuid-Oost.

Ook deze voertuigen zijn uitgerust met het meest moderne materiaal en zijn voorzien van de groen-gele striping, waardoor ze in alle omstandigheden duidelijk zichtbaar zijn.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...