Nog geen locatie voor nieuwe veiligheidskazerne

Er is nog geen locatie gevonden voor de nieuwe veiligheidskazerne. Omdat zowel politie als brandweer zich zullen vestigen in de kazerne, moeten ook de 10 andere gemeenten uit de brandweerzone Zuid-Oost hun goedkeuring geven.

Burgemeester D’Haese wil het al langer: een veiligheidskazerne voor politie én brandweer. Maar dat kost geld, dus de kazerne zal in deze legislatuur nog niet gebouwd worden. Er is ook nog geen locatie gevonden. “De locatiestudie is in voorbereiding. Vanaf we weten welke gronden of panden verworven kunnen worden, zullen we de locatiestudie publiek maken. Het is een absolute noodzaak om vooruit te gaan in dit dossier”, zegt de burgemeester.

De Aalsterse brandweer maakt deel uit van de brandweerzone Zuid-Oost, dus 10 andere gemeenten zullen akkoord moeten gaan met de bouw van de kazerne. “We zijn voor 48% aandeelhouder, dus een veiligheidskazerne in Aalst moet mogelijk zijn.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...