“Ondergrondse parking Esplanadeplein financieel niet haalbaar”

De bouw van de nieuwe ondergrondse parking op het Esplanadeplein zou duurder uitvallen dan verwacht. Het is voor parkingbouwers financieel onhaalbaar om de parking te bouwen zonder steun van de stad Aalst. Het lijkt nu niet zeker of de werken in 2021 kunnen starten.

Onder het Esplanadeplein moet een parking komen van 196 plaatsen. Er werden enkele kandidaten aangesteld om het Esplanadepark met parking te bouwen. Twee kandidaten hebben een offerte ingediend, allebei ongeldig, want het project is financieel niet haalbaar.

Het project zou zo’n 6,3 miljoen euro kosten, waarvan de stad Aalst slechts 1,3 miljoen euro betaalt. Dat is te weinig voor de parkingbouwers.

Schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open VLD) wil de parking absoluut realiseren, maar zal dan wel het budget moeten aanpassen.

Verkeersdruk

Oppositiepartij Groen is al langer tegen de komst van een nieuwe parking. “Investeer de voorziene 1,3 miljoen voor de heraanleg van het plein. Maak hiervan een aangenaam verkeersluw en groen plein, waarin de bestaande bomen die nog perfect gezond zijn geïntegreerd worden. Maar zonder ondergrondse parking”, zegt Groen-fractievoorzitter Lander Wantens. “Want de omgeving kreunt nu al onder een te hoge verkeersdruk en door de bouw van een extra ondergrondse parking zal deze nog verder toenemen.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...