PVDA voert actie tegen uitspraak burgemeester: “meer solidariteit”

Op het Werfplein heeft de Partij van de Arbeid vorige week woensdag een symbolische actie gevoerd voor een solidaire gezondheidszorg. Daarmee protesteren ze tegen de uitspraak burgemeester D’Haese (N-VA). Die zei eerder dat hij niet nog meer Brusselse coronapatiënten wilde opvangen in Aalsters ziekenhuizen.

De actievoerders van de extreemlinkse partij hadden woensdagavond niet alleen een mondmasker mee, ze gebruikten ook een blinddoek om hun ogen te bedekken. “Dat beeld symboliseert de houding van Aalsters burgemeester Christoph D’Haese: blind voor solidariteit tussen de ziekenhuizen die nodig is om deze coronacrisis aan te pakken”, zegt Alexander Van Ransbeeck.

“Anderzijds is D’Haese blind voor de investeringen die noodzakelijk zijn om de gezondheidszorg aan te pakken.” Van Ransbeeck is net als zijn partijgenoten verbaasd over de uitspraak van de burgemeester, dat er ‘grenzen zijn aan de solidariteit’. “Gezondheidszorg moet open staan voor iedereen”, zegt de PVDA’er. “We dragen allemaal bij tot de financiering van de ziekenhuizen, dus iedereen heeft recht op de beste zorg. Onze Aalsterse ziekenhuizen afsluiten voor niet-Aalstenaren is niet de oplossing.” De partijleden hopen dat Brusselse patiënten de komende weken welkom blijven in de Aalsterse ziekenhuizen. “Alleen zo kunnen we deze crisis aanpakken”, besluit Van Ransbeeck.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...