Schepen Mia De Brouwer neemt afscheid en wordt vervangen door Caroline De Meerleer

Mia De Brouwer (N-VA) neemt afscheid van de Aalsterse politiek. Een jaar vroeger dan verwacht stopt ze als schepen van Bevolking, Burgerlijke Stand, Toerisme, Senioren en Dierenwelzijn. Caroline De Meerleer is haar vervanger.

Na een volle ambtstermijn van 2013 tot 2018, en na het tweede jaar van haar tweede legislatuur beëindigt N-VA-schepen Mia De Brouwer uit eigen beweging haar mandaat als schepen en gemeenteraadslid van Aalst op 31 december dit jaar. De laatste zeven jaar was ze schepen voor Bevolking, Burgerlijke Stand, Toerisme en Senioren.

Toen Mia schepen werd in 2018, zou ze op 1 januari 2022 de fakkel doorgeven aan N-VA-fractieleidster Caroline De Meerleer, haar rechterhand en vertrouwelinge. Maar nu treedt ze sneller dan gepland uit haar functie.

“Ik neem met een tevreden gevoel afscheid”, zegt de schepen. “Ik voel dat het voldoende is geweest.” De Brouwer zorgde onder meer voor de natuurbegraafplaats, de druppelbomen op de begraafplaatsen ter nagedachtenis van doodgeboren baby’s, de lancering van het seniorenmagazine Retro en het fel verbeterd toerismebeleid.

In 2007 werd De Brouwer gemeenteraadslid voor Vlaams Belang. Na een periode als onafhankelijke sloot ze zich aan bij N-VA.

Caroline De Meerleer wordt nu schepen van Bevolking, Burgerlijke Stand, Toerisme, Senioren en Dierenwelzijn. Partijgenoot Marc Dierickx neemt het zitje in de gemeenteraad over.

“Dit is een droom die een jaartje vroeger dan verwacht in vervulling gaat”, zegt De Meerleer. “Ik sta ten dienste van de Aalstenaars en zal me hard inzetten om, samen met de collega’s in het college, de metamorfose van onze stad verder vorm te geven.”

Momenteel werkt Caroline op het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA). Daar blijft ze deeltijds aan verbonden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...