Veilige fietsverbinding tussen Herdersem en Leirekensroute

Er komt een veilige fietsverbinding tussen Herdersem en de Leirekensroute. Dat zeggen Cathy Grysolle en Ann van de Steen (LijstA). De straten worden binnenkort worden heraangelegd, tot op heden waren daar nog geen fietspaden voorzien.

Gemeenteraadslid en inwoner van Herdersem Cathy Grysolle vroeg in de gemeenteraad om veilige fietspaden te voorzien in het ontwerp van de heraanleg van de Gudstraat, de Kattenbroekstraat en de Koning Albertstraat. Die straten verbinden Herdersem met Moorsel.

”De dienst Mobiliteit en Openbare Werken heeft intern haar huiswerk gemaakt en gaat akkoord met onze vraagstelling. Initieel lagen vier alternatieven op tafel, na overleg werd beslist om fietspaden aan te leggen met smallere rijweg zodat het aantal grondinnames beperkt blijft. Zo ontstaat er een duidelijke en veilige fietsverbinding”, zegt Grysolle.

“Budgettair heeft dit dan wel een weerslag, maar de partij is blij dat de stad kiest voor fietscomfort boven besparing”, voegt Ann van de Steen eraan toe. “Hierdoor kan er een veilige, duidelijke fietsverbinding ontstaan tussen Herdersem en de Leirekensroute”, besluit  Grysolle.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...