16-jarige geeft agent kopstoot na conflict over mondmasker

Een 16-jarige jongen heeft woensdag een politieagent aangevallen met een kopstoot. De schermutseling ontstond nadat de jongen weigerde zijn mondmasker te dragen. Burgemeester D’Haese (N-VA) stelt zich burgerlijke partij.

Aan de McDonald’s op de Grote Markt sprak een politieagent de jongeman aan. Die weigerde zijn mondmasker te dragen, en er ontstond een discussie. “In de schermutseling die ontstond kreeg een agent een kopstoot, waardoor de agent in kwestie werkonbekwaam is. Tijdens de arrestatie trachtten een 15-tal personen, waaronder meerdere allochtone familieleden van de dader, de minderjarige uit de combi te bevrijden en keerden deze zich gewelddadig tegen de Aalsterse politie”, vertelt de burgemeester.

“Enkel doordat andere agenten bijzonder snel ter plaatse waren kon erger worden voorkomen. Zo’n gedrag is werkelijk hallucinant en ontoelaatbaar. Hier trekken we de lijn. Geweld tegen politiemensen is manifest onaanvaardbaar. In Aalst is geen plaats voor dergelijk crimineel gedrag. Ik wil hier geen toestanden zoals in de Brusselse politiezones.” De burgemeester hoopt dat de Jeugdrechter de 16-jarige in een gesloten instelling laat steken.

“Het zou bovendien aangewezen zijn dat Politie en/of Parket ook een onderzoek start naar de mededaders en/of medeplichtigen die hun kompaan onwettelijk probeerden te bevrijden uit de interventie. Dit kan en zal niet zomaar straffeloos passeren, en als burgemeester zal ik me in deze zaak dan ook burgerlijke partij stellen.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...