Beeld ‘Onze-Lieve-Vrouw Ten Roosen’ ingehuldigd in Rozekesbos

Erfgoedcel Denderland heeft het nieuwe project Kerkschatten op straat voorgesteld met de inhuldiging van het bronzen beeld ‘Onze-Lieve-Vrouw Ten Roosen’. Met het project kiest elke gemeente een religieus erfgoedobject om in de kijker te zetten. Schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA) geeft alvast het goede voorbeeld.

Met Kerkschatten op straat is het de bedoeling om religieuze beelden of andere objecten op een moderne manier in de kijker te zetten. In Aalst is gekozen voor het beeld ‘Onze-Lieve-Vrouw Ten Roosen’, een beeld uit de kerk van Herdersem. “Een bronzen beeld in het Rozekesbos evoceert dat originele beeld”, zegt Van Overmeire.

Het beeld in het Rozekesbos is dus een replica van het kunstwerk uit de kerk van Herdersem. Op die manier wil Erfgoedcel Denderland oude kerkschatten op een moderne manier in de kijker zetten. “De inheemse wilde rozen die bij het kunstwerk zijn geplant, zullen op termijn in het beeld groeien. De bewoners van het nabijgelegen Levensvreugde zorgden voor de tijdelijke versiering met papieren rozen.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...