Biensoigné maakt mentale impact corona bespreekbaar bij jongeren door ‘Ca va?’-campagne

Jongerenplatform Biensoigné lanceert via sociale media vandaag een eerste van 7 video’s. Aalsterse jongeren vertellen daarin hoe het coronavirus hun dagelijks doen en laten beïnvloedt en wat de weerslag is op hun mentaal welzijn. Met deze ‘Ca va?’-campagne wil de stad jongeren aanzetten om te praten en elkaar te steunen wanneer het moeilijk gaat.

Bij de stad leefde er een bezorgdheid over de impact die de coronacrisis heeft op het mentaal welzijn van  jongeren. Jongerenplatform Biensoigné wordt ingeschakeld om dit bespreekbaar te maken en laat de jongeren zelf aan het woord.

“‘Ca va ?’ Het is mogelijks één van de meest gestelde vragen. Deze vraag wordt vaak al even snel met dezelfde woorden beantwoord om ze zo bewust of onbewust uit de weg gaan. Het is dan ook de  ideale titel voor de nieuwe online campagne van de stad Aalst die zich in eerste instantie richt naar alle Aalsterse jongeren. We zeggen nogal gauw dat alles wel gaat, terwijl dat niet altijd zo is. In de campagne wordt daarom bewust doorgevraagd tot jongeren blootgeven waar ze op botsen. Luisteren naar elkaar en durven praten zijn cruciaal voor onze mentale gezondheid. De stad hoopt met deze campagne jongeren aan te sporen om dit meer te doen.”

De getuigenissen vind je op het Youtubekanaal van Biensogné.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...