Nieuw parkeerbeleid in Aalst: langer gratis parkeren, duurdere bewonerskaart

Het parkeerbeleid in het centrum van Aalst is veranderd. Gratis kortparkeren kan in plaats van een kwartier nu een half uur. Daarnaast moet je betalen tot 19 uur in plaats van tot 18 uur. Vooral de prijs van de tweede bewonerskaart stijgt fors.

Als je snel een boodschap wil doen in het centrum van de stad zonder te betalen, krijg je daar voortaan iets meer tijd voor. Het vroegere gratis kwartier wordt verlengd tot een gratis half uur. Sta je langer geparkeerd, dan betaal je 2 euro voor 1 uur en nog een halve euro voor het tweede uur. Op Rechteroever en op parking Houtmarkt is dat 1,50 euro voor het eerste uur en 2 euro voor het tweede uur. Na twee uur moet je de parkeerplaats sowieso verlaten. Enkel op de (parking van de) Houtmarkt mag je nog 3 uur parkeren.

De vroegere eerste bewonerskaart van 31,50 euro slaat op naar 34,50 euro. De tweede bewonerskaart van 120 naar 200 euro.

“De stad wil vooral aanzetten tot een slimmer gebruik van de parkeerplaatsen. De plaatsen in het stadscentrum zijn bestemd voor bewoners en voor wie snel boodschappen wil doen. Wie langer wil blijven, kan zijn auto kwijt op de verschillende grote betaalparkings in de stad”, klinkt het bij de stad Aalst.

Het einduur van het betalend parkeren wordt verlengd. “Vanaf 16 november 2020 moet er in het centrum betaald worden tot 19 uur in plaats van tot 18 uur. Ook ’s avonds neemt de parkeerdruk immers overal toe.”

Waar parkeren? Bekijk hier een handig overzicht.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...