Okapi Aalst vraagt eenmalige substantiële steun van de stad

Basketbalclub Okapi Aalst vraagt de stad om financiële steun. Door het wegvallen van wedstrijden en het wegblijven van supporters bevindt de club zich in een moeilijk jaar. Om dat jaar te overbruggen, vraagt Okapi financiële steun in de vorm van subsidies, een borg of een overbruggingskrediet.

De basketbalcompetitie werd het afgelopen weekend hervat. De competitie had acht maanden stilgelegen door het coronavirus. Maar omdat Okapi door de verstrengde maatregelen geen supporters kan ontvangen, stelt de club alle thuismatchen uit tot begin volgend jaar.

Om die moeilijke financiële maanden te overbruggen, vraagt Okapi financiële steun van de stad. “We hopen dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt in deze coronatijden. Als zeventigjarige ambassadeur van de stad Aalst rekenen we ook op een eenmalige substantiële steun van de stad om dit moeilijk jaar, dat enkel toe te rekenen is aan de pandemie, te overbruggen”, zegt voorzitter Patrick Boterbergh.

Ondertussen worden er dus geen wedstrijden meer gespeeld in het Forum. “We wachten tot er financieel betere tijden aanbreken waarin er hopelijk op coronaveilige wijze gespeeld zal worden voor minstens een deel van het publiek en met een heropende horeca”, zegt CEO Peter Venneman. “Ons dossier is klaar om zodra het kan met publiek te spelen. Onze kleinere zaal in vergelijking met vele clubs speelt ons natuurlijk parten, maar een bezetting van veertig procent is realistisch.”

Niet enkel de stad

“Wij beseffen dat hun huidige businessmodel op dit moment onder druk staat. Als stad zijn we daarom bereid te bekijken welke inspanningen we kunnen doen om de club te helpen. Mogelijke steunmechanismen worden volop onderzocht”, reageert schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA). “Toch beseffen we dat we dit probleem als stad niet alleen kunnen oplossen: deze kwestie gaat verder dan enkel Aalst, aangezien de topsportproblematiek zich uitstrekt over heel Vlaanderen. Denk bijvoorbeeld aan de tijdelijke werkloosheid via de federale overheid. Ook Vlaanderen bekijkt of ze verdere ondersteuning kunnen bieden.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...