Stad zoekt boer(in) voor nieuwe zelfplukboerderij Hoezekouter

Er komt een zelfplukboerderij op de Hoezekouter. De Stad gaat daarvoor nu op zoek naar een boer of boerin die de zelfplukboerderij kan opstarten en runnen.

Tussen de volkstuintjes van de Hoezekouter aan de Hoezestraat en de Sint-Jobstraat installeert Stad Aalst een zelfplukboerderij. Maar geen eigen boerderij zonder boer of boerin, want de Stad Aalst gaat op zoek naar iemand die de groentetuin kan opstarten en runnen.

“Wij zoeken een boer(in) die met veel enthousiasme en werklust de zelfplukboerderij voor eigen rekening wil runnen en vormgeven. Wij zoeken iemand die een hart heeft voor biolandbouw en natuur. Samenwerken met kansengroepen is een pluspunt”, zegt Jan Blindeman van de stad Aalst.

Wie zich kandidaat wil stellen dient een realisatievoorstel in bij de Stad Aalst, dienst Economie. Het voorstel moet een financieel plan, een bedrijfsplan en een inrichtingsvoorstel bevatten.

Meer info op de website van de Stad Aalst.

Op de gemeenteraad van 28 oktober werd de nieuwe zelfplukboerderij goedgekeurd. Het gaat om een perceel van 2,5 hectare grond. Als beheerder van het perceel sta je in voor de teelt en de verzorging van de gewassen. Wie zich later wil inschrijven voor de zelfplukboerderij, kan dan zelf elke dag verse groenten gaan plukken.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...