Tent aan ASZ klaar: tijdelijke spoeddienst voor Covidpatiënten

Het ASZ neemt tijdelijk een tent in gebruik als spoeddienst. De huidige spoeddienst wordt verbouwd waardoor die tijdelijk wordt ondergebracht in de linkse K-vleugel van het ziekenhuis. Om Covidpatiënten op te vangen is er aan de afdeling een tent gebouwd.

“In november starten de lang geplande en noodzakelijke werken om de infrastructuur van onze Spoeddienst op campus Aalst te vernieuwen. De Spoeddienst wordt daarom vanaf 13 november tijdelijk ondergebracht in de uiterst linkse K-vleugel op campus Aalst. Om de scheiding van de flows van Covid- en niet-Covidpatiënten maximaal te kunnen blijven garanderen is naast deze afdeling een extra tijdelijke unit opgebouwd.”

De Covidpatiënten die op Spoed terecht komen zullen opgevangen worden in de tent, waardoor ze gescheiden worden van andere patiënten op de Spoed.

“In de extra unit die is opgezet is voldoende ruimte voorzien voor twee verpleegposten, één testlokaal, één medicatielokaal, een omkleedruimte voor artsen en verpleegkundigen en 18 gescheiden ruimtes voor Covidverdachte patiënten”, aldus dr. Vergote, diensthoofd Spoed Aalst.

“De temperatuur wordt er constant gehouden op 23°C en er is ruim voldoende luchtverversing, met niet minder dan 4.000 m³ per uur, dankzij een constante overdruk. Dit is even veel als in een gewone operatiezaal. Hiermee zorgen we voor een optimale bescherming van de patiënten en medewerkers.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...