Twee nieuwe straatnamen genoemd naar vrouwen

Aalst heeft er twee nieuwe ‘vrouwelijke’ straatnamen bij. In de verkaveling aan de Brakelstraat pronken Louise Mayart en Clara ’t Roen binnenkort op de straatnaambordjes.

In de verkaveling aan de Brakelstraat, een zijstraat van de Moorselbaan, komen er twee nieuwe straten. De gemeenteraad heeft gekozen om de straten toe te wijzen aan twee vrouwelijke historische stadsfiguren.

Zo krijgt Louise Mayart een straatnaam, zij was de echtgenote van Pieter Daens. “Maar ze was meer dan enkel ‘de vrouw van’. Zij wist van aanpakken, onder haar leiding groeide het Vrouwenziekenfonds van de Kristene Volkspartij in het begin van de twintigste eeuw van 500 tot 2.000 leden.

Clara ’t Roen werd vervolgd omdat ze geloofde in het lutheranisme. Dat was in de 16de eeuw strafbaar en als ongelovige kwam ze op de brandstapel terecht op de Grote Markt. “Clara kan in deze tijden symbool staat voor het recht op vrije meningsuiting en de strijd tegen fanatisme”, aldus schepen Mia De Brouwer (N-VA).

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...