404 personeelsleden A.S.Z. kunnen toch genieten van aanmoedigingspremie van 985 euro

De 404 personeelsleden van het A.S.Z. zullen toch een aanmoedigingspremie van 985 euro bruto krijgen. Het leek er eerst op dat ze dat niet zouden kunnen omdat de VZW Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis niet wordt gefinancierd door de overheid. De VZW gaat de premies nu zelf uitbetalen.

De raad van bestuur van de vzw Medische Staf Stedelijk Ziekenhuis heeft dan toch beslist om de premie van 985 euro bruto toe te kennen aan het personeel van de VZW Medische Staf.

De regering zou dit jaar nog een aanmoedigingspremie toekennen aan het ziekenhuispersoneel, maar de VZW Medische Staf kreeg daarvoor geen financiering. “Wij zijn er ons echter van bewust dat ook onze medewerkers bijzondere inspanningen hebben gedaan en daarom heeft de Raad van Bestuur beslist om de premie van 985 € bruto ook toe te kennen aan het personeel van de VZW Medische Staf, volgens de modaliteiten die ook in de ziekenhuizen zullen van toepassing zijn”, zegt directeur Geert Brantegem.

“Dit is een kost van meer dan 500.000 € zonder dat de vzw daarvoor door de overheid wordt gecompenseerd en dit in een jaar waar door Covid-19 de inkomsten ernstig zijn gedaald. We willen al onze medewerkers bedanken voor hun tomeloze inzet! Onze mensen staan – evenveel als andere zorgverleners – aan de frontlinie en verdienen hiervoor terecht dezelfde waardering als de collega’s uit de ziekenhuizen.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...