Aalst zet één derde meer agenten in tijdens nieuwjaarsnacht

De politie van Aalst zal extra patrouilles inzetten tijdens oudejaarsavond. Om te controleren of iedereen zich aan de maatregelen houdt, wordt de capaciteit gevoelig verhoogd: er worden één derde meer agenten opgetrommeld in vergelijking met andere jaren.

Oudejaarsavond is jaarlijks wel een drukke nacht voor de politie in Aalst. Veel agenten staan dan paraat, maar nu wordt de capaciteit gevoelig opgedreven. “We hebben een coronateam aangesteld. Zij gaan er op toezien dat iedereen zich aan de regels houdt. Wie de avondklok of het vuurwerkverbod schendt, wordt geverbaliseerd”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Er zullen mobiele patrouilles rondrijden, er worden agenten in burger ingezet en er wordt ook gecontroleerd langs de kant van de weg. Niet alleen op alcohol of drugs achter het stuur, maar nu komen daar dus ook de coronaregels bij.” Ook bij meldingen over lockdownfeestjes zal de politie ter plaatse gaan. “We kennen een aantal overlastfenomenen en daarop zijn onze agenten goed voorbereid”, aldus de burgemeester.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...