Daklozen kunnen dankzij Winternoodplan vanaf vandaag terecht in OCMW

De temperatuur heeft de afgelopen nachten al een paar keer geflirt met het vriespunt. Het moment voor OCMW Aalst om het Winternoodplan te activeren. Vanaf nu zijn er 14 bedden of meer beschikbaar voor daklozen.

Vanaf 1 december 2020 tot 28 februari 2021 is het Winternoodplan van kracht voor de dag- en nachtopvang van daklozen. Vriest het nog na 28 februari, dan blijft de wintercapaciteit van de nachtopvang langer lopen. Momenteel staan er 12 bedden klaar, met de start van het winternoodplan zullen er standaard 14 plaatsen beschikbaar zijn en wordt dit aantal, indien nodig, nog opgedreven.

Bij extreme kou (0° of kouder) kan iedereen een onbeperkt aantal nachten doorbrengen in de Nachtopvang. Wanneer het niet vriest, kunnen daklozen tot 5 nachten per 14 dagen in de Nachtopvang verblijven.

In De Brug gaat de dagopvang ‘Warme Winter’ van start: een warme plek en veilige plek in de buurt voor wie dat nodig heeft. Men kan er terecht voor een kop soep of koffie en af en toe vindt er een activiteit plaats. Ook hulpverleners zijn aanwezig. De Brug is elke dag (ook in het weekend) open van 10 tot 17.30 uur. Enkel op dinsdag sluit de Brug om 13 uur.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

Goeiedag Aalst houdt je dagelijks op de hoogte van het nieuws uit Aalst!

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...